Wyniki konkursu o dofinansowanie badań przedwdrożeniowych ze środków Projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”

Home / Aktualności / Wyniki konkursu o dofinansowanie badań przedwdrożeniowych ze środków Projektu „Inkubator Innowacyjności 4.0”

Decyzją Rady Inwestycyjnej, zgodnie z regulaminem konkursu, dofinansowanie uzyskały Innowacje, dla których średnia liczba przyznanych punktów wyniosła co najmniej 5. Poniżej lista zwycięskich projektów:

  1. Innowacja pt.: „Zintegrowane narzędzie wspomagania zarządzania ryzykiem cybernetycznym w przedsiębiorstwie” zwane “CyberRMS”, złożona przez zespół ekspertów, w którego skład wchodzą: dr Grzegorz Strupczewski, dr Piotr Mularczyk i dr Lyubov Klapkiv.
  2. Innowacja pt.: Napój funkcjonalny „Theco”, opracowana przezzespół badawczy składający się z dwóch osób: dr inż. Małgorzaty Miśniakiewicz i dra inż. Grzegorza Suwały. Napój opracowany został na bazie nanowody z wykorzystaniem odtłuszczonego kakao.
  3. Innowacja pt.: „Eko-saszetka na sosy, dressingi i dipy”, złożona przez zespół twórców składający się z dwóch osób: prof. UEK dr hab. inż. Agnieszkę Cholewę-Wójcik oraz mgr inż. Magdalenę Jodłowską. Jest to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie opracowania koncepcji opakowań biodegradowalnych, ograniczających obciążenie środowiska naturalnego
  4. Innowacja pt.: „Opracowanie innowacyjnej procedury wytworzenia oleju silnikowego z dodatkiem nanocząstek”, złożona przez prof. UEK dr hab. inż. Artura Wolaka.

Serdecznie gratulujemy wybranym zespołom i życzymy sukcesów w badaniach!